Kiderült: ilyen 150 milliós luxuslakások épülnek a tegnap leomlott társasházban

Portfolio2022. június 28. 10:29

Hétfőn délelőtt omlott le a fővárosi VI. kerületi, Jókai utca 1. számú  ház tetőzetének egy része. Az utcát és a járdát is teljesen beterítették a romok, több autó megrongálódott. A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba. Az egyébként üresen álló épületben felújítási munkák zajlottak, és nem először fordult elő baleset, korábban tűz ütött ki a helyszínen. A Portfolio kiderítette, mit is építenek pontosan a Jókai és az Aradi utca sarkán.

Egy 15 lakást magába foglaló projektnek zajlik a kivitelezése azon a Jókai utcai társasházon, melynek tetőszerkezete tegnap délelőtt összeomlott. A beruházó 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat tervez megvalósítani, amiket mintegy 150 millió forintos ártól kínál eladásra, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja - írja a lap.

Megtalálták az érintett ingatlanra tervezett projektet: a Jókai és az Aradi utca sarkán exkluzív környezetben, műszakilag és esztétikailag a jelen elvárásainak megfelelően megtervezett és kivitelezett luxuslakásokat kínálnak eladásra - olvasható a projekt lakásainak hirdetésében. Az UNESCO világörökség részét képező, műemlék védettség alatt álló, Jókai-tér sarkánál elhelyezkedő épület tetőterében 15 lakás épül, melyek tervezett átadása 2022 végén, 2023 elején várható.

Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul. A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület őrzi a régi hangulatot, amely az építés során felújított homlokzattal hangsúlyossá válik.

Címlapkép: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
lakás, baleset, Budapest, társasház, luxusingatlan, luxuslakás, projekt, épület,