Puha amerikai csokis keksz recept: percek alatt elkészítheted!

Pénzcentrum2022. április 30. 10:01

A világ legnépszerűbb édességei közé tartozik a puha amerikai csokis keksz, ami nem csak kapós vendégváró fogás vagy gyors uzsonna gyerekeknek, hanem az amerikai csokis keksz készítése is rendkívül egyszerű – sőt, mi több, gondoltad volna, hogy az eredeti amerikai csokis keksz olcsón kijön? Tudd meg, hogyan készül az amerikai csokis keksz egyszerűen!

Cikkünkben eláruljuk, hogyan készíthetjük el az eredeti amerikai csokis keksz receptjét (chocolate chip cookie recept, avagy amerikai csokidarabos keksz recept). Az amerikai csokis keksz milyen csokival jó és hogyan kell összekevernünk a tésztát, hogy az amerikai csokis keksz igazán puha legyen? Meddig áll el az amerikai csokis keksz és mikor érdemes azt elfogyasztanunk?

Eredeti amerikai csokis keksz recept

Az amerikai csokis keksz hozzávalói

  • 200 g búza finomliszt
  • 150 g vaj
  • 150 g étcsoki chip vagy sima étcsokoládé
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 db tojás

A puha amerikai csokis keksz elkészítése

  1. Elsősorban olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben, azonban ügyeljünk arra, hogy az amerikai csokis keksz készítése során az ne legyen forró! A meleg, olvadt vajhoz adjuk hozzá a cukrot és a tojást, majd keverjük robotgéppel addig, míg ki nem habosodik.
  2. Az étcsokoládé chipet adjuk hozzá a tojásos masszához (ha sima táblás csokoládéval dolgozunk, azt késsel daraboljuk fel és úgy adjuk a keverékhez), majd keverjük el benne a vanília kivonatot is.
  3. A sütőport és a csipet sót vegyítsük el a liszttel, majd az egészet dolgozzuk össze az amerikai csokis keksz tojásos masszájával. Egy elég ragacsos, tömör tésztát fogunk kapni.
  4. Az eredeti amerikai csokis keksz masszájából formázzunk diónyi golyócskákat, majd helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe – vigyázzunk, a sütik alapterülete meg fog nőni, ne tegyük őket túl közel egymáshoz!
  5. Süssük a csokis kekszeket 180°-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, kb. 15-20 percen keresztül. Vigyázzunk, ne süssük túl, nehogy kiszáradjon az amerikai csokis keksz tésztája!

Mikor együk és meddig áll el?

Miután kisült az amerikai csokis keksz, hagyjuk a tepsiben tejesen elhűlni, mert kezdetben még egy kicsit túlságosan ropogós és törékeny lehet. Miután elhűlt, tálaljuk bármilyen alkalomra. Légmentesen lezárt edényben (ételhordó, csatosüveg stb.) 3-5 napon keresztül problémamentesen eláll.

Címkék:
recept, amerika, keksz, csoki, főzés, sütés, desszert, édességek, harapnivaló,