Sok magyar él rettegésben az orosz-ukrán háború miatt: hogy birkózunk meg az extra stresszel?

Pénzcentrum2022. március 16. 15:04

Szinte pontosan két évvel azután, hogy a járvány átvette az uralmat az életünk felett kitört az orosz-ukrán háború. De milyen hatással van ez a mindennapi lelki életünkre: félünk, szorongunk, pánikolunk? A Pénzcentrum legújabb kérdőívének segítségével arra keresi a választ, mennyire befolyásolják a történések az egyéneket, hiszen ez a helyzet mindenki számára rendkívüli stressz-forrás, amivel meg kell birkózni.    

Február végén szinte pontosan két évvel azután, hogy a járvány átvette az uralmat az életünk felett kitört az orosz-ukrán háború.  A világon mindenhol milliók figyelik félelemmel vegyes érdeklődéssel, hogy mi történhet még. Ez pedig nem csoda, hiszen az elmúlt két év bezártsága, bizonytalansága már így is hatalmas sérüléseket okozott az emberek mentális egészségében.

A médiától kezdve a közösségi oldalakon át mindenhonnan ömlenek a rémhírek a nyakunkba, így nem csoda, ha eluralkodik rajtunk a pánik és elkezdünk szorongani. A 21. században hajlamosak vagyunk nagyrészt a közösségi médiából tájékozódni, az ott fellelhető esetlegesen fals információk, csak fokozzák a szorongást. A Pénzcentrum oldalán 2020-ban útjára indított formátumban hosszabb, rövidebb kérdőívek segítségével a legaktuálisabb társadalmi kérdésekre keressük a választ olvasóink válaszai segítségével. Az általunk összeállított 20 rövid kérdés alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogy érzik magukat most a magyarok, és milyen pszichés következményei lehetnek egy szomszédos háborúnak. 

Címkék:
járvány, oroszország, magyar, csoda, ukrán, orosz, kérdőív, mikrostressz, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,