Ezekbe a vidéki városokba menekülnének a magyarok: ilyen ingatlanárak várnak ott rájuk

Pénzcentrum2022. február 21. 08:15

Egy ingatlanportál a nemzetközi szakmai trendekhez igazodva hatodik alkalommal készítette el sajátélhetőségi rangsorát. Az elemzés összeállítása során a szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városokéletminőség szempontjából lényeges mutatóit vetették össze. A HelloVidék megnézte, mennyiért lehet ezeken a településeken lakáshoz, házhoz jutni.

Ez tavalyi felmérés szerint a legélhetőbb városok listájába a keleti és a nyugati országrészből egyaránt egy-egy város fért be a top tízbe. Ezek név szerint Eger és Veszprém.  

Ennek elsődleges oka, hogy az itt élők jutnak be leghamarabb a munkahelyükre (a teljes mintához képest 96-97 százalékos eredményt értek el ebben a vizsgált mutatóban), valamint a vándorlási értéket tekintve is sokkal jobb mutatókkal rendelkeznek, mint a fővárosi élmezőny.

A közép-dunántúli régió lakásárakat tekintve az országos átlag felett helyezkedik el. A régió legdrágább megyéje Veszprém, ahol elsősorban a Balaton-parti települések partközeli ingatlanjai húzzák felfelé az átlagot - Balatonfüreden a fővárosihoz hasonló, 600-700 ezer forintos négyzetméterárak jellemzők - de a megyeszékhely, Veszprém is az ország drágább települései közé sorolható, a maga 450-500 ezer forintos négyzetméteráraival

 – mondta el a HelloVidéknek Futó Péter, a Portfolio elemzője.

A érdekelnek a további árak, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
Balaton, legélhetőbb, átlag, régió, hellovidék, veszprém,