A legtöbben nem tudják a készházakról: ezért kerül feleannyiba, mint egy tégla ház

Pénzcentrum2021. október 4. 08:17

Jó másfél-két évtizeddel ezelőtt még szájtátva néztük az amerikai házépítős műsorokat, melyekben az előre legyártott fa elemekből, szemben a nálunk populáris építőanyagokkal, pikk-pakk felépült egy-egy új családi fészek. Mára már idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a könnyűszerkezetes házak, melyek nemcsak rekordidő alatt, de töredék annyiért fedélt varázsolnak a fejünk fölé - írja a HelloVidék.

A Békés megyei Newton Modul- és Mobilház Kft. 2020 óta van jelen a hazai piacon, tapasztalataik viszont több mint két évtizednyire nyúlnak vissza. Ekkoriban kezdtek Magyarországon is megjelenni a készházak, így úgymond az akkor induló trendre felülve mára már rutinos, régi motorosként szállhatnak versenybe a vásárlókért a közép-európai keresletért.

Ez idő, 20-25 év leforgása alatt az ágazat építési technológiája jelentős átalakuláson, innováción ment keresztül, ezért a kezdeti szkepszissel ellentétben egyre inkább úgy tűnik, hogy a költséghatékonyság és a gyorsaság egyre több magyar megrendelő szimpátiáját nyeri el. Legalábbis a kétegyházi telephelyű cég tulajdonosának tapasztalatai ezt tükrözik vissza.

Pölöskei Tibor, a cég tulajdonosa elmondta, mára minden korosztályból érdeklődnek ezen építészeti ágazat iránt, és noha való igaz, hogy a határon túlról érkezik megkereséseik négyötöde, több hazai városban és üdülőtelepen, például Budaörsön, Egerszalókon, Szarvason, Gyomaendrődön vagy akár Pátkán is láthatók már ilyen épületek.

További részletek a cikkben!

Címkék:
otthon, ingatlan, építkezés, ház, ingatlanvásárlás,