Sürgősségi beruházások indulhatnak a magyar vidéken: itt vannak a tervek

HelloVidék2021. augusztus 24. 08:15

A helyi és regionális önkormányzatok még mindig erőteljesen viselik az új koronavírus-járvány hatásait. Felmérések eredményei is azt mutatják, hogy egyértelmű igényt támasztanak a kohéziós uniós politika kapcsán tavaly bevezetett rugalmassági intézkedések kiterjesztésére, amely az uniós strukturális alapokat és az állami támogatásokat mozgósítja a COVID-19 elleni küzdelemben - számol be a HelloVidék.

A városok és régiók az elmúlt évben élen jártak a COVID-19 válságkezelésben. A Régiók Európai bizottsága két uniós koronavírus-elhárítási beruházási kezdeményezést indított: az úgynevezett CRII és CRII+ kivételes és hasznos, ám rugalmas intézkedéseket vezetett be a 2014–2020-as kohéziós politikai alapok felhasználására az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések finanszírozására.

 
Utóbbiak közé tartozik például az egészségügyi szektor beruházásai, a kis- és középvállalkozások, illetve a munkaerőpiac támogatása. Ide sorolhatjuk még az új REACT-EU programot is, amely egy sürgősségi jogalkotási kezdeményezés, és amely összesen 47,5 milliárd eurót szabadít fel a legsúlyosabban érintett tagállamokat és régiókat támogató strukturális alapok révén.

Ha érdekel, miről is van szó pontosan, a HelloVidél oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
fejlesztés, beruházás, vidék, koronavírus, városok,