20 millióba sem fájt ez a hagyományos magyar parasztház: csodás otthont varázsoltak belőle

HelloVidék2021. augusztus 2. 08:14

Aki egyszer vidéken élt, a nagyvárosi panelből visszahúzza a szíve. Így volt ez Balsai Anikóval és Kótai Ferenccel is, akik hosszú évek után egy kis faluban, Anikó szülőfalujában, Jenőben találták meg álmaik nádfedeles házát, és rögtön meg is vásárolták. A házaspár a HelloVidéknek mesélte el, mennyibe is került csodás otthonuk.

Jenő egy csendes, 1350 lelket számláló település Fejér megyében, ahol a CSOK miatt sokan megtalálják a számításukat. Központi fekvésű a község, mindössze 18 kilométer Székesfehérvár, és a Balaton is csak pár perc autóval, a legközelebbi felkapott strand szintén 18 km.

A főutcában nagyon kelendőek a felújított kádárkockák, 30 millióért kapni egy 80 négyzetméter körülit, így sok fiatal pár vásárol itt, és kedvükre alakítják a dombon fekvő házakat. Kótai Ferenc és felesége, Balsai Anikó azonban nádfedeles parasztházat kerestek, ha azt nem találtak volna, nem költöznek vissza Székesfehérvárról.

Már nagyon vágytunk el a panelből egy kertes házba, a férjem szíve csücske pedig mindig is egy nádfedeles parasztház volt. Ezt megláttuk 2018-ban, és rögtön bele is szerettünk

- mesélte Anikó. 2018 őszén meg is vették telekkel együtt 15 millióért az ingatlant, és mivel jó állapotban volt, túl sok mindent nem kellett építeni-alakítani rajta.

Egy picit bontattuk meg a falat, mivel egy helyiséget ketté nyitottunk, hogy az étkezőből közvetlenül át lehessen menni a nappaliba. Leszedtük a tapétát, átgletteltük, csiszoltuk, fehérre festettük a falat, a padlószőnyegre laminált padlót rakattunk. A konyha új járólapot kapott, az ablakkereteket is átfesttettük. A nádtető nagyon jó állapotban volt, csak a nyereg tetejét cseréltettük le, egyébként kibírt volna még jó 10 évet, azt mondták a mesteremberek, úgy 650 ezer forintot költöttünk rá

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- sorolta a szükséges munkálatokat Ferenc.

A cikkből kiderült, hogy mennyire tikkasztó a meleg a nádfedeles házikóban így nyáron, illetve a HelloVidék képeket is mutatótt az ingatlanról.

Címkék:
otthon, falu, ház, ingatlanvásárlás, hellovidék,