Fontos változás a Díjneten: több százezer ügyfelet érint

MTI2021. július 26. 16:01

A júliusban kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszámlát online fizethetik azok az ügyfelek, akik az elmúlt hónapban jelezték elektronikus számla iránti igényüket a Díjnet felületén; idáig több mint 16 ezer ügyfél élt ezzel a lehetőséggel - közölte a Díjnet Zrt.

Az e-számlakezelési szolgáltató jelezte: az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közelmúltban csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Az elektronikus számla (e-számla) kényelmi szolgáltatása az NHKV mintegy 3,1 millió ügyfele számára június óta elérhető és egy egyszerű regisztrációval igényelhető.

A közlemény idézi Schiszler Jánost, a Díjnet Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy az NHKV Zrt. csatlakozásával egy újabb meghatározó, országos közszolgáltató e-számlakezelését tudják biztosítani.

A Díjneten elérhető az országos lefedettségű áram és gázszolgáltató, illetve több regionális közüzemi szolgáltató is, a regisztrált ügyfélszám pedig meghaladja a 820 ezret.

A társaság kiemelte: az ügyfelek az e-számla Díjnetbe érkezése urán a regisztrált e-mail címre értesítést kapnak az elkészült számláról. A Díjnet felületén azonnali bankkártyás fizetéssel, iCsekk mobilapplikációval, internetbankon (CIB) keresztül, illetve átutalással, csoportos beszedési megbízással egyenlíthetik ki elektronikus számláikat. A fizetés így nem csak biztonságos, de könnyen is igazolható; nem kell a befizetést igazoló csekkeket külön megőrizni, online lekérdezhetőek a korábbi befizetések, valamint a bankszámlakivonat is igazolásul szolgál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás, papír alapú számlák kiküldésére sincs többé szükség - hangsúlyozta a Díjnet Zrt. közleményében.

Címkék:
számla, online, díjnet, számlabefizetés, nhkv,