Pofonegyszerű lencsesaláta virslivel: Így készül a majonézes virslis lencsesaláta lilahagymával

Pénzcentrum2021. május 2. 12:01

Készítenél egy finom salátát, ami ráadásul még olcsó is? A virslis lencsesaláta a legegyszerűbb és leglaktatóbb lencse saláta recept mind közül, ami után garantáltan megnyalják vendégeid mind a tíz ujjukat!

Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a majonézes lencsesaláta lilahagymával és virslivel egyszerűen! Ez a lencsesaláta recept olyan egyszerű és finom, hogy a lencse saláta mostantól gyakori fogássá válik a családi asztalon. Gondoltad volna, hogy illik a virsli a majonézes lencsesaláta receptjébe? Próbáld ki Te is ezt a nagyszerű virslis lencsesaláta receptet!

Mi mindent tehetünk egy lencsesalátába?

Habár a hagymás virslis lencsesaláta a legnépszerűbb lencsesaláta recept, számtalan más kombináció is nagyon finom. Amellett, hogy a lencsesaláta lilahagymával virslivel készül, a hozzávalókhoz nyugodtan adhatunk különféle füstölt húskészítményeket (füstölt-főtt sonka, füstölt kolbász), kukoricát és savanyú hozzávalókat is, mint például a savanyú uborka - ezekkel nem csak tartalmasabbá, hanem vitaminokban gazdagabbá is tehetjük salátánkat. Tartsuk mindemellett azt is észben, hogy a lencse saláta virslivel akkor igazán finom, ha magas hústartalmú (80% fölötti) virslit használunk hozzá!

A virslis lencsesaláta hozzávalói

  • 300 g lencse
  • 100 g virsli
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 350 g tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek fehérborecet
  • só, bors ízlés szerint

A lencsesaláta elkészítése

  1. Előkészületként mossuk át a lencsét alaposan, majd áztassuk be egy éjszakára.
  2. Az előzőleg beáztatott lencsét főzzük meg enyhén sós vízben a babérlevéllel, majd öntsük le róla a főzővizet és hagyjuk elhűlni. A babérlevelet távolítsuk el.
  3. Főzzük meg a virslit külön, majd karikázzuk fel vékonyra és szintén hagyjuk elhűlni.
  4. Aprítsuk finomra a lilahagymát, a fokhagymákat pedig nyomjuk át. Keverjük őket össze a tejföllel, a majonézzel, a fehérborecettel és a mustárral.
  5. Keverjük a lencsesaláta tejfölös majonézes öntetéhez a kihűlt lencsét és a virslikarikákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

A lencsesaláta készítése milyen alkalmakra ajánlott?

A nagyszerű majonézes lencsesaláta virslivel és lilahagymával egész évben fogyasztható finomság, ám mivel a lencsefogyasztás hagyománya az újévhez kötődik, ennek a lencsesaláta receptnek a készítése kifejezetten jó lehet újév napjára és a téli hónapokra. A lencsesaláta recept virsli helyett füstölt hússal is elkészíthető: a füstölt húsos lencsesaláta recept húsvét után, a maradék sonkával is mennyei finomság!

Címkék:
húsvét, virsli, szilveszter, recept, újév, főzés, lencse, receptek,