A magyarok kedvenc édessége több száz változatban készül: te hogy csinálod?

HelloVidék2021. április 23. 08:15

Az édes palacsinták legjobb hat receptjét gyűjtötte össze a HelloVidék: klasszikus palacsinta, Gundel palacsinta, rakott tiramisu-palacsinta, palacsintával töltött rétes, amerikai palacsinta, és a híres szlovák dolka is terítékre került.

A palacsinta úgy belopta magát az egész ország szívébe, hogy megéri részletesebben is foglalkozni velük. Ezen a héten az édes palacsintákról, és azok töltelékeiről mesél a HelloVidék, a következő héten pedig a híres, sós palacsintákról, amelyek legalább annyira izgalmas fogásnak ígérkeznek. Két tábort ismerünk: vannak azok, akik kizárólag az édes és feltekert palacsintákra esküsznek, és vannak, akik minden formájában imádják, csak palacsinta legyen.

Az az igazság, hogy a palacsintát nem csak mi, magyarok gondoljuk a sajátunknak, hanem világszerte több nemzet is. Az amerikaiak, a franciák, a lengyelek, a hollandok ugyanúgy a magukénak érzik, és ez csak néhány példa a sok közül. Mivel több nemzet imádja a vékony kis lepényt, ezért világszerte számos versenyt rendeznek: palacsintaevő – palacsintadobáló – palacsintasütő stb. versenyeket.

A 6 legjobb édes-palacsinta receptjét elolvashatod a HelloVidék oldalán. KATT!

 

Címkék:
recept, magyarok, palacsinta, hellovidék,