Itt a menzák nagy titka: így készül a tökéletes bácskai rizses hús

HelloVidék2021. április 9. 08:15

A nagycsaládos háziasszonyok tanácsa 3 napi főtt ételhez: Vasárnap pörkölt, hétfőn a maradék pörköltből gulyás, kedden a maradék gulyásból bácskai rizses hús - olvasható a HelloVidék friss cikkében.

Nem olyan régóta hívjuk mi ezt az ételt bácskai rizses húsnak, korábban szerb rizses húsnak nevezték, ami valójában a szerb gyuvecs utóda.

Az elkészítésének titka igen egyszerű, a szerdai gulyáslevesből, vagy pörköltből tökéletes rizses hús születik, csupán egy kis rizst kell beleönteni másnap, ami felszívja a gulyás, pörkölt ízes levét, a húskockák pedig elvétve ugyan, de benne maradnak. 

Ha érdekelnek a további részletek, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
hús, gulyás, pörkölt,