Elszabadultak az árak a Balaton partján: már az 1 milliós négyzetméterár sem ritka

Pénzcentrum2021. április 2. 12:06

A pandémia sokak elképzelését megváltoztatta azzal kapcsolatban, hogy hol is szeretnének élni. Budapest mellett legjobban a Balaton mutatja, milyen irányba halad az ingatlanpiac.

Meredeken emelkednek az ingatlanárak a Balatonnál, Tihany és Zamárdi térségében 1 millió feletti négyzetméter áron kelnek el az új építésű lakások És nem nagyon van lehetőség alkudni az árból, hiszen óriási a kereslet, ezzel szemben a kínálati oldal korlátozott - számol be az atv.hu.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője elmondta, hogy a jelenség nem új, Budapest mellett a Balaton mutatja, hogy milyen irányba halad az ingatlanpiac. Az elmúlt év márciusától pedig kifejezetten erősen érezhető volt a balatoni kereslet megnövekedése, hiszen a koronavírus okozta járvány és az ebből következő változások itt fejtették ki leginkább hatásukat. 

Jól látszik, hogy a befektetés mellett az életvitelszerű lakásvásárlás is fontos. 2020-ban a KSH is kimutatta, hogy jelentősen nőtt az állandó balatoni lakosok száma, ami egy hosszú ideje tartó trendet változtatott meg.​

Címkék:
otthon, Balaton, ingatlan,