Ennyiért árulják Gesztesi Károly luxusvilláját: tízmilliókkal olcsóbban sem kell senkinek

Pénzcentrum2021. február 27. 13:05

Még mindig árulják Gesztesi Károly házát. Nyáron még 210 millió forintért hirdették meg a színész egykori otthonát, mostanra azonban jócskán levitték az árát. Az ingatlant nem először kínálják eladásra, de sokat változott a négy évvel ezelőtti ára a mostaihoz képest.

Gesztesi Károly népszerű színművész 2020 elején veszítette életét: vezetés közben lett rosszul, félreállt autójával, ám a kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét, hiába küzdöttek érte 50 percen keresztül. 

A családfő halála után az örökösök úgy döntöttek, eladják a színész budakalászi villáját: "... el kell adnunk, mert óriási számunkra. Ikerház lévén mindenből kettő van, nehézkes a fenntartása, és sokszor feltörnek bennünk az emlékek is" - mondta el a színész Márkó fia tavaly nyáron.


A villát 2020 nyarán 210 millió forinttért árulták, ám úgy tűnik, nem sikerült eladni az ingatlant, hiszen a hirdetés még mindig aktív.


A villa nem először vált eladóvá, már évekkel ezelőtt is áruba bocsátotta Gesztesi Károly, viszont akkor még, ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, 451 613 forint volt négyzetmétere. 2020 nyarán, négy évvel később, több mint a dupláját kérték érte.

A jelenlegi ára azonban már "csak" 179 millió forint több mint 30 millióval vitték le az árát fél év alatt. Ez 15 százalékos árcsökkentés.

Pörög a lakáspiac?

Megfontoltabbak lettek az eladók az ingatlanpiacon, ezért érezhetően lassult a lakások eladásának forgási sebessége, mutatta ki az Otthon Centrum piaci elemzése. A leggyorsabban még mindig a paneleket lehet értékesíteni, de ehhez már 35 százalékkal hosszabb időre van szükség a két évvel ezelőtti csúcshoz képest.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ugyanakkor a családi házak piacán azonban nincs lassulás, sőt: Pest megyében, jellemzően a fővárosi agglomerációban az elmúlt tíz évben soha nem lehetett ilyen gyorsan értékesíteni ingatlant.

A budapesti belvárosi és a nagyvárosi ingatlanpiac fokozatos drágulásával már a koronavírus megjelenése előtt is egyre több ingatlankereső fordult az agglomeráció és a környező kisebb települések irányába, hiszen itt kedvezőbb áron lehetett jobb adottságú ingatlanokhoz jutni. Ezt a folyamatot tovább erősítette a járvány kirobbanása és a home office elterjedése, hiszen egy önálló, saját kerttel rendelkező ingatlan számos előnnyel rendelkezik egy lakáshoz képest.

Címlapfotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Címkék:
vásárlás, otthon, ingatlan, panel, családi ház, robbanás, ingatlanpiac, gesztesi károly, családi autó, meghalt, budapesti ingatlanok, ingatlanpiac 2020,

A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató