A csipetke tészta készítése: csipetke recept, tökéletes csipetke készítés

Pénzcentrum2021. január 14. 20:01

Házi csipetke recept: mikor jó a csipetke tészta? Így történik a csipetke készítése, ezek a csipetke készítés lépései. Aggodalomra semmi ok: a csipetke recept igazán egyszerű!

Nincs is jobb levesbetét, mint a házi csipetke, ami szinte bármilyen leveshez illik, beleértve a különböző húsleveseket, raguleveseket, sőt, akár még halászlébe is belefőzhetjük. Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a tökéletes csipetke tészta, milyen arányokban keverjük össze a csipetke tészta hozzávalóit és hogyan, mikor főzzük bele a levesbe!

A csipetke készítése házilag

A csipetke készítése levesbe nagyon egyszerű, főleg ha rendelkezésünkre áll egy gyors csipetke recept. Alapvetően azt kell tudnunk erről az eszerű tésztáról, hogy állag és ízélmény szempontjából a nokedlire hasonlít, egy könnyű főtt tészta levesbetétről van szó. A csipetke elkeszitese egyszerű: a csipetke levesbe téve fő meg, nekünk csak a tésztáját kell összegyúrnunk. Nézzük, hogyan történik a csipetke keszitese!

Házi csipetke recept

A csipetke hozzávalói

  • 100 g búza finomliszt + 2 ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A csipetke készítése

  • 1. Fogjuk a csipetke hozzávalóit, a 100 g lisztet, a tojást és a sót és egy tálban, a nokedlihez hasonlóan keverjük össze.
  • 2. Nyújtsuk ki egy belisztezett deszkán a csipetke tésztáját körülbelül fél cm vastagságúra és a kezünkkel egyszerűen csipkedjük kis darabokra. Ezeket a csipetkéket hintsük meg a két evőkanálnyi liszttel, hogy ne tapadjanak össze.
  • 3. A csipetke főzése a kész levesben történik: egyszerűen szórjuk bele a csipetke tésztákat a forrásban lévő lébe, majd főzzük további 5 percen keresztül.

Mikor jó a csipetke?

A csipetke akkor van kész, amikor a csipetke tészta szemek nagyrészt felúsztak a leves tetejére. Nem kell különösen számon tartanunk a csipetke főzési idejét, elég, ha néhány percig főzzük a levesben - de az sem baj, ha egy kicsit tovább fő a csipetke. Ne feledjük, amennyiben vásárolt csipetkével dolgozunk: a bolti csipetke főzési ideje, ha szárított tésztáról van szó, a csipetke darabok nagyságától függően 10 perc körül mozog.

Címkék:
recept, leves, főzés, receptek, mit főzzek, levesbetét,