Mi a végtelen jel jelentése? Végtelen jel tetoválás, végtelen jel billentyűzet

Pénzcentrum2020. november 1. 19:00

Ez a végtelen jel jelentése: végtelen jel tetoválás csuklóra / más testrészre? Tudd, meg, mi a végtelen jel jelentése és hol található a végtelen jel billentyűzet készletünkben!

Gyakran jön velünk szembe már a hétköznapok során is a végtelen jel: akár egy komolyabb matematikai számítás, akár egy végtelen jel tetoválás formájában, de a rejtélyes fektetett nyolcas gyakori szimbólum életünkben. Cikkünkben most lerántjuk a leplet a végtelen jel eredetéről, elmondjuk, mi a végtelen jel jelentése átvitt értelemben, és hogy miért olyan misztikus sokak számára ez a szimbólum.

A végtelen jel jelentése

1. Végtelen jel a matematikában

A matematikában a végtelen jel a megszámlálhatatlanul sok mennyiséget jelöli, ugyanis a számok sorának soha sincs vége, mindig lehet folytatni. A végtelen jel használata nem ismeretlen jelenség már a középiskolás matematikában sem: gyakran végzünk számításokat a végtelen jel használatával, ám a végtelen jel egy egyenletben közel sem olyan misztikus tényező, mint azt gondolnánk.

2. Végtelen jel a teológiában, filozófiában

A végtelen jel jelentése a teológiában annál összetettebb: itt a végtelen jel Isten határtalan hatalmára, mennyiségének, természetének végtelenségére utal. A teológiai nézőpont szerint Isten, mint egy megfoghatatlan fogalom, mindenhol jelen van egyszerre, kezdet és vég nélkül, ezt hivatott szimbolizálni a végtelen jel is. A filozófiában a végtelen teret, eszmét is szimbolizálhatja a végtelen jel.

A végtelen jel ősi eredete

A végtelen jelet számos kultúra használja, évezredekre visszanyúló hagyományokban bukkan fel. Indiában és Tibetben a végtelen jel a tökéletesség szimbóluma, a keltáknál viszont a végtelen jel egy más verzióját, a végtelen csomót ismerhetjük fel számos történelmi ereklyén. Maga a végtelen jel elnevezés John Wallis angol matematikushoz kötődik (1616-1703), aki meghonosította azt a matematikában. Visszavezethető a római 1000-es számhoz és a görög Omega betűhöz is.

Végtelen jel tetoválás

A végtelen jel tetoválás csuklóra, bokára gyakran kerül, kifejezetten közkedvelt szimbólumnak számít egyszerű, mégis szubjektív jelentéshordozása miatt. A végtelen jel jelentése a tetoválások esetében általában egy-egy sajátos történetre utal. Összeszedtük, mi a végtelen jel tetoválás jelentése a leggyakrabban:

  • nincs vég és kezdet;
  • egység;
  • örök szerelem;
  • örök hűség;
  • öröklét, örökkévalóság;
  • végtelenség;
  • örök élet;
  • folytonosság;
  • hit, Isten végtelensége.

Végtelen jel billentyűzet: hol találom a szimbólumot?

A végtelen jel a klaviatúrán nem található meg, ám szövegszerkesztő programokban a különleges karakterek, szimbólumok beszúrása menüpontban elérhető a lehetőség [ ∞ ].

Címkék:
jelentés, üzenet, tetoválás, wallis, zimbo,