Visszatért a tolvaj róka: megint a III. kerületben randalírozik

Pénzcentrum2020. szeptember 24. 13:31

Megint papucslopáson kapta a biztonsági kamera azt a rókát, aki a III. kerületi Táborhegyen garázdálkodik.

Visszatért a tett helyszínére az a róka, aki a napokban is papucsokat lopott egy családi ház teraszáról: olvasónk biztonsági kamerája újabb felvételt készített az állatról, aki Budapest III. kerületében garázdálkodik. A táborhegyi lakók arról panaszkodnak, rendre lába kél a teraszon hagyott cipőknek, papucsoknak.

Az eset nem kirívó, egyre gyakrabban látni Budapest és más nagyvárosok belterületein rókákat: hiszen a vörös róka Magyarországon honos állat, ráadásul ma már az emberlakta települések is élőhelynek számítanak. Táplálékhoz is könnyebben jutnak a városban, mint a természetben, például a szemétből.

Júliusban egy szentendrei lakótelepen láttak rókát, aki éppen egy tyúkot vitt a szájában, az önkormányzat ki is adta, mit kell tenni, ha vadat észlelünk belterületen: abban az esetben, ha gyanúsan viselkedő állatot látunk vagy bejelentést szeretnénk tenni, a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot kell értesíteni, vagy a NÉBIH zöld számán, a 06 80/263-244 telefonszámon szükséges jelezni.

Címkék:
otthon, Budapest, tolvaj, róka, vadállat,