Így nullázták le egy magyar család bankszámláját a csalók: 30 millió forintjuk úszott el

24.hu2020. szeptember 22. 09:15

Már a harmadik magyar családot fosztotta ki feltehetően ugyanaz a bűnbanda. Egyetlen közös van az áldozatokban: mindhárman ugyanarra a lakásra voltak kíváncsiak.

Pénzre van szükséged? A Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást.

Erika csalók áldozata lett, akik egy egyre inkább elterjedt módszerrel károsítják meg azokat, akikről ki tudják deríteni, hogy nagyobb összeget tartanak bankszámlájukon - számol be a 24.hu. A pórul jártak egy fölöttébb kedvező - egy állítólagosan külföldre települt magyar által feladott - lakáshirdetésre jelentkeztek. A budapesti csali ingatlanok mögött azonban szélhámosok álltak, a céljuk pedig minél több személyes adat megszerzése volt.

Az AnyDesk nevű programon keresztül küldték el neki a képeket a lakásról, mely azonban képes távoli asztalkapcsolatot létesíteni a komputerek között. Így lehetőség nyílt arra, hogy a bűnözők betörjenek Erika számítógépébe, és feltehetően nem volt más dolguk az adatok megszerzéséhez, mint megvárni, hogy a nő belépjen az internetbank-fiókjába.

Címkék:
otthon, csalás, lakás, lakáshirdetés, kémprogram,