Így fékeznék meg az albérletárak elszabadulását: nem túl késő?

24.hu2020. július 3. 10:05

Várhatóan korlátozni fogják a lakások rövid távú kiadását a fővárosban, annak érdekében, hogy a szállodaipart megsegítség, és megfékezzk az albérletárak további emelkedését.

Itthon is korlátozhatják a lakások rövid távú kiadását, elsősorban a szállodaipar megsegítése, a főváros az albérletárak elszabadulása miatt. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója nemrég azt mondta, a fővárost külön kell kezelni, és több intézkedést is fontolgatnak, köztük a rövid távú lakáskiadás szabályozását. Konkrétumot egyelőre nem árult el az ügyben.

Flesch Tamás, a szállodaszövetség elnöke elmondta, ők úgy tudják, sem a kormány, sem a tervezet kidolgozására felkért MTÜ nem tervezi a rövid távú lakáskiadás tilalmát. Korlátozásra, szabályozásra viszont Flesch szerint szükség van, mivel a szállodák versenyhátrányba kerültek a lakáskiadókkal szemben - írja a 24.hu. A legvalószínűbb azt tartja, hogy időbeli korlátozásokat vezetnek be, azaz meghatározzák, hány napra lehet vendégeket fogadni egy rövid távú lakáskiadásra szolgáló ingatlanban.

Címkék:
otthon, ingatlan, lakáskiadás, airbnb, szállodaipar, szállodaszövetség,