Bődületes pénzekből fejlesztik a Nyugat-Dunántúlt: itt a hivatalos lista

HelloVidék2020. február 21. 08:15

A HelloVidék összegyűjtötte azokat a fejlesztéseket, amik 2020-ban várhatóan megvalósulnak Nyugat-Dunántúlon: Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékben. Van köztük infrastrukturális, környezettudatosságot építő projekt, de több nagy volumenű kastélyfelújítás is.

A támogatott projekteket a Széchenyi 2020-as pályázatok közül válogattak a hivatalos térkép alapján; többségük a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül valósul meg, de van köztük a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) vagy Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) által támogatott kezdeményezés is.

Általánosan igaz, hogy a legnagyobb, milliárdos költségűek az infrastrukturális fejlesztések, de a környezettudatosságot szem előtt tartó innovációkra, kerékpárutak kialakítására és a turizmus fellendítésére, valamint a helyi csatornahálózatok kiépítésére is sokat költenek. Idén úgy tűnik, sok lesz a kastélyfelújítás, csak Győr-Moson-Sopron megyében három is esedékes. Nem véletlen, hiszen a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram révén 2016 és 2020 között 19 kastély és 15 vár nyerheti vissza régi fényét.

A teljes listát a cikkben találod!

Címkék:
otthon, beruházások, hellovidék, fejlesztések, településfejlesztés, nemzeti várprogram,