Megszólalt az NKM: nem lesz több áramkimaradás

Pénzcentrum2019. szeptember 12. 21:02

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai 48 órányi megfeszített munkával mostanra mind a közel 900 hibát kijavították, amelyet a Szegedet és környékét letaroló, 112 km/h-val tomboló orkán okozott hétfőn.

A középfeszültségű hálózaton 38, míg a kisfeszültségű hálózaton 423 csoportos, továbbá 446 egyedi hibát okozott az ítéletidő, amelynek következtében közel negyvenezer ügyfélnél volt átmenetileg áramszünetet - írja közleményében az NKM. Az vállalat hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának, valamint a katasztrófavédelemmel való együttműködésnek köszönhetően mostanra mindenütt sikerült helyreállítani a villamosenergia szolgáltatást - írják.

Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal végezték a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállításnak köszönhetően hétfőn késő estig alig 1000-re csökkent az ellátatlan ügyfelek száma. A javítások éjszaka, majd a keddi napon is folytatódtak a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották, ezzel kedd estére már 500 alá csökkent az áramszünetek száma. A munkálatok szerdán 100-nál több szerelővel folytatódtak, ezzel a kisfeszültségű hálózaton a vihar következtében keletkezett hibákat sikerült elhárítani a nap végére.

Címkék:
otthon, lakás, áram, ház, elektromosság, nkm, villamos energia, nkm áram,