Így szálltak el a pesti ingatlanárak: mutatjuk a 60 milliós panelt

Pénzcentrum2019. július 2. 14:45

A folyamatosan emelkedő albérlet- és lakásárak mellet se higgyünk minden esetben a szemünknek: nem, hiába szeretné az eladó, egy óbudai kétszobás panellakás még nem kerül 60 millió forintba. De vajon károsak ezek a hirdetések, feljebb tornázhatják az amúgy is csillagászati ingatlanárakat? Ennek járt utána a Pénzcentrum ingatlanpiaci szakértő segítségével.

Folyamatosan emelkednek Magyarországon a lakásárak: 2018-ban az előző évit meghaladó mértékben, 18 százalékkal nőttek a NAV ingatlanforgalmi adatai alapján. Ezzel tavaly kerültünk a korábbi csúcs, a 2008-as szint fölé, ám Budapesten ez már 2016-ban bekövetkezett. Tavaly minden településkategóriában jobban nőttek az árak, mint 2017-ben: Budapesten 21 százalék, a megyeszékhelyeken 18 százalék, a kisebb városokban 13 százalék, míg a községekben 14,5 százalék volt az éves drágulás üteme.

Vannak azonban szép számmal, akiknek még ez sem elég, a lehető legtöbbet szeretnének kipréselni az ingatlanjukból a piacon, ezért már-már pofátlan áron kínálják megvételre, kiadásra a lakását. 

A nevetségesen drága lakás- és albérletárak köré már Facebook csoportok is alakultak, az egyik közülük így fogalmazta meg küldetését: "ez a csoport egy papírzsepi az elszállt albérletpiac iránti szomorúság-, düh-, vagy örömkönnyeink számára"

Összegyűjtöttük a csoportok gyöngyszemeit, azokat a hirdetéseket, amelyeknek közük sincs a valósághoz:

Címkék:
otthon, lakás, lakásvásárlás, ingatlan, facebook, albérlet, lakásár, hirdetés, túlárazás, albérlet árak,