Behúzta a féket az ingatlanpiac: lélegzetvisszafojtva várják a júliust

Világgazdaság2019. június 12. 09:30

A nyári szabadságolások miatt július és augusztus várhatóan az év legcsendesebb hónapjai lesznek az ingatlanpiacon, ám idén már májusban is visszaesés volt tapasztalható - számol be a Világgazdaság. Egyértelműen látszik, hogy tömegeket gondolkodtatnak el a kormány bejelentései.

Májusban közel a felére esett vissza az ingatlanforgalom Budapesten és a vidéki városokban - közölte a GDN Ingatlanhálózat. A jelek szerint a lakosságot élénken foglalkoztatja az új CSOK és kamatmentes hitel: "Egyértelműen látszik, hogy tömegeket gondolkodtatnak el a kormány bejelentései."

Már használt lakás vásárlására 2019. július 1-től igényelhető lesz a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint. Emellett 10 millió forint kamatmentes hitelt kaphat minden 18-40 év közötti házas nő.

A lezárt május hónap számai alapján közel felére esett vissza a forgalom." mondta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. A június hónap eddigi adatai is arra engednek következtetni, hogy szinte megállt az ingatlanpiac az országban, úgy tűnik, mindenki július elsejét várja.


Címkék:
otthon, ingatlan, otthonteremtés, ingatlanpiac, csok,