Elfogták a történelem érettségit kiszivárogtató férfit: a nyomdából mentek ki a kérdések

Pénzcentrum2019. május 11. 15:24

Elfogták a történelem érettségi esszékérdéseinek kiszivárogtatóját. A rendőrség arról számolt be: gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat, aki elismerte tettét.

A középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáinak közzététele miatt indult nyomozásban a rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetőjét - számolt be a police.hu.

A 2019. évi középszintű történelem érettségi feladatainak idő előtt történt nyilvánosságra kerülése miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat.

Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az esszétémákat hozzáférhetővé tett 40 éves férfit, akit pénteken gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomdai alkalmazott a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte. Az eljárás a bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében folyamatban van, ezért a rendőrség az eljárás jelen szakaszában további tájékoztatást nem ad.

Közismert, hogy a szerdai vizsgát megelőző este kezdett el terjedni egy üzenetváltásról készült kép, ebből derültek ki az írásbeli érettségi esszétémái. A titkos adatok országszerte elterjedtek.

Címkék:
rendőrség, érettségi, nyomozás, történelem, othon, szivárogtatás, nemzeti nyomozó iroda,