Ezeken a településeken lesz elérhető a falusi CSOK

Pénzcentrum2019. március 7. 15:29

Minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta - derült ki a mai Kormányinfón. Gulyás gergely szavai szerint a jogosult települések listája  így 2373-at számlál.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a korábban bejelentett, többféle értelmezésre okot adó, szabályozáshoz képest kedvezőbb feltételt jelentett be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely a falusi CSOK kapcsán. E szerint

minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta,

nemcsak az országos átlagot meghaladó csökkenést elszenvedő településeken. A kormány számításai szerint ezzel a jogosult települések listája  2373-at számlál.

Mivel a konkrét listát egyelőre a kormány nem publikálta, így aki nem bírja kivárni a hivatalos tájékoztatót, az lefuttathatja az új számítási módszert a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság hivatalos weboldalán található, a "Magyarország állandó lakosságának száma az év első napján megyei és települési bontásban" cím alatt futó táblázatokon. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a KSH alapján véglegesített és a BM lakossági számadatai között, más mérési módszertan miatt, lehet némi különbség - iránymutatónak azonban ez is jó lehet.

 

Címkék:
otthon, magyarország, falu, otthonteremtés, csok, csok 10+10, orbán csomag, falusi csok,