Leesik az állad: ennyi Oszter Sándor havi gázszámlája

Pénzcentrum2019. január 25. 16:50

A magyar művészeket sem kíméli az általános építőipari munkaerőhiány: Oszter Sándor például hetek óta nem talál megfelelő szakembert gázkazánja megjavítására, pedig a berendezést rendkívül drágán vásárolta. Emellett ráadásul a havi gázszámlája is majdnem akkora, mint egy átlagos magyar éves fűtésre fordított kiadása, ha dolgozik a berendezés, ha nem.

71 200 forintot fizetek a gázműveknek minden hónapban, akár megy, akár nem

- mondta el Oszter Sándor a TV2-nek, annak apropóján, hogy a Kossuth-díjas színésznek hetek óta nem megy otthon a gázkazánja, ezért feleségével együtt fagyoskodnak villájukban. A művész egyébként arról is beszámolt a tévének, hogy a berendezés meghibásodása nem új keletű dolog, évek óta problémája van vele, de egyszerűen nem talál megfelelő szakembert a megjavításához.

Egy éves fűtésszámla

Oszter Sándor bődületes mértékű gázszámlája okán kíváncsiak voltunk arra, hogy egy átlagos magyar mennyi pénzt költ el éves szinten a fűtésre. Azt nem nehéz kiszámolni, hogy a színész éves gázszámlája - elmondása alapján - 854 400 forintra rúghat, és ebbe ráadásul még az egyéb, például hasított fa (amit szintén használ olykor kiegészítésnek) ára nincs is benne.

Ezzel szemben a KSH hivatalos adatai szerint egy átlagos magyar évente 129 197 forint költ fűtésre. Ez 6,6-szor kevesebb összeg, mint Oszter Sándor éves büdzséje. 

Loading...
(Borítókép: MTVA Fotó - Zih Zsolt)
Címkék:
otthon, fűtés, pénzcentrum.hu, rezsi, gázkazán, gázfűtés, rezsiköltség, gázművek,