Ennyi, itt a vége: hivatalosan is leáll a szemétszállítás két megyében

Pénzcentrum2018. október 26. 10:30

Már megkapták az önkormányzatok az értesítőt, és a katasztrófavédelmet is bevonta a tárgyalásokba a bajba került Zöld Híd Kft., amely péntekig nem kapott segítséget, így fel kell függesztenie a hulladékszállítást 116 településen. A cégvezető a Pénzcentrumnak azt mondta, hétfőn újra tárgyalóasztalhoz ülnének, hogy megoldják a helyzetet. Addig is csak a kórházakból, oktatási intézményekből viszik el a kukákat - ameddig kitart az üzemanyaguk.

Már ki is értesítette a Zöld Híd Kft. az érintett önkormányzatkat, illetve a katasztrófavédelmet arról, hogy nem tudják ellátni a szemétszállítási szolgáltatást. A Pénzcentrum megkeresésére Gyenes Zoltán vezérigazgató elmondta: az általa korábban kitűzött, péntek reggeli határidőig nem kaptak segítséget a kukaholdingtól, így fel kell függeszteniük a szolgáltatást. A következő tárgyalásra hétfőre tettek javaslatot, ekkor már a katasztrófavédelem képviselői is jelen lesznek.

A jogszabály szerint ugyanis a feladatot a katasztrófavédőknek kell ellátniuk.

Nekik nyilván nincs sem megfelelő járműparkjuk, sem betanított személyzetük, így egy másik közszolgáltatót kell találniuk, aki elvégzi a szemétszállítást

- vázolta Gyenes, aki arra nem tudott válaszolni, hogy melyik cég fogja átvenni a szolgáltatást. "Kérdés, hogy a megmaradt 25 szolgáltatóból melyik tud egy ekkora területet is pluszban ellátni."

"Nyilván egyik sem ingyen vállalná a feladatot, ennyi erővel pedig nekünk is adhatnák a forrást"

- tette hozzá a cégvezető, aki szerint pont erről beszélnének majd a hétfői egyeztetésen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elmondta, hogy az autóik ma még kimentek, de holnaptól csak a kórházakból, oktatási intézményekből, illetve majd az ünnepre tekintettel a temetőkből tudják elvinni a szemetet - ameddig kitartanak az üzemanyag-készletek.

A Pénzcentrum már összeszedte azt a 116 települést, amelyen hiába várják a Zöld Híd autóit. A teljes listát itt találod!

Címkék:
otthon, szemétszállítás, hulladék, katasztrófavédelem, kuka, kukás, forráshiány, kukakrízis,