Elárasztja a szemét Budapestet: egyelőre nincs megoldás

Pénzcentrum2018. október 18. 10:31

Napokig áll a szemét a budapesti utcákon, most már nem csak 1-2 napot csúszik a szemétszállítással az FKF, hanem közel egy hetet. Az FKF szerint a munkaerőhiány a legnagyobb gond, azonnal fel tudnának venni 30-40 embert - derül ki az RTL Klub riportjából.

Kukából fújja ki a szemetet a szél, csordultig tele a szelektív szemetes, amiket nem vitték el. A 18. kerületben több napon át nem viték el a szelektív hulladékot,

Csütörtökön vagy pénteken kellett volna, ma már hétfő van

- mondta egy lakó az RTL Klub stábjának. Nincs már hová tenni a szemetet, sokan most az alagsori tárolóban tárolják a felhalmozott szemetet. Nem csak a külső kerületekben probléma a szemét. A legfrekventáltabb területeken, például az 5. kerületben is folyik ki a szemét az utcai szemetesekből.

A riportból kiderül, 12 ezer kis zöld szemetes van a fővárosban, éjszaka 4 szemétszállító autó járja Budapestet, és a legforgalmasabb helyeken ürítik ki az utcai szemetest. A többit napközben intézik. Az egyik szemétszállító elmondta, nagyjából 6 óra alatt egy kis zöld utcai szemetes megtelik.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerint a szemét-problémát a munkaerőhiány okozza, 30-40 embert azonnal fel tudnának venni, de kevesen jelentkeznek és aki jelentkezik, az is sok pénzt kér. Egy hulladékrakodó átlagosan bruttó 300 ezer forintot keres.

Címkék:
otthon, Budapest, szemétszállítás, szemét, munkaerőhiány, fővárosi szemétszállítás,