Kiderült: ilyen otthonokban dőzsölnek a vidéki magyarok

NapiCsárt2018. szeptember 14. 17:30

Szeptemberben adta ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyvét, melyből többek között az is kiderül, hogy a magyar lakosság átlagosan hány négyzetméteres lakásban él az ország egyes területein. Mutatjuk, hol vannak a legnagyobb lakások, illetve hol vannak a leginkább helyszűkében a magyarok.

Megjelent a KSH legújabb, a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyve. A lakhatással, lakásépítéssel, lakáspiaccal foglalkozó munkából többek között az is kiderül, hogy mekkora az átlagos lakás-alapterület az egyes magyarországi településeken, illetve a főváros különböző kerületeiben. Ezen a téren elég jelentős eltérések tapasztalhatóak az ország különböző területein: míg a fővárosban az átlagos lakás-alapterület mindössze 64,4 négyzetméter, addig például Pest megyében ez az érték 86,9 négyzetméter.

Loading...

Ugyanakkor a fővárosi kerületek között is nagy eltérések tapasztalhatóak, hiszen több olyan kerület is van, ahol az átlagos lakás-alapterület nem éri el a 60 négyzetmétert sem (ilyen például a 14. kerület), míg máshol megközelíti a 86 négyzetmétert (16. kerület).

Loading...

Vannak olyan települések is, ahol az átlagos lakás-alapterület meghaladja a 100 négyzetmétert is. Ilyen például a Bács-Kiskun megyei Hajós (109,2 négyzetméter), vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca (102,5 négyzetméter).

Címkék:
Budapest, lakáspiac, város, penzcentrum, vidék, négyzetméter, község,