EU-s topligában végzett Budapest: ezt imádják rajta a magyarok

NapiCsárt2018. május 28. 17:30

A legfrissebb adatok szerint 10 budapesti közül több mint 8 inkább elégedett vagy nagyon elégedett a közterületek, köztük a piacok, parkok, terek vagy sétálóutcák állapotával. A régiós fővárosok közül csupán Bécs, Ljubljana és Zágráb előzte meg Budapestet.

Az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága (Eurostat) által 2015-ben készített felmérés alapján a budapestiek 20 százaléka nagyon elégedett, 63 százaléka pedig inkább elégedett a város közterületeinek állapotával. Ha e két értéket összeadjuk, akkor az így kapott 83 százalékos eredménnyel Budapest az EU-s fővárosok között 9. helyen végzett. A régióból csupán Bécs (88%) és Ljubljana (86%) előzte meg hazánk fővárosát, Zágreb pedig azonos pontszámmal lett 8., bár az ottani lakosok közül többen voltak, akik nagyon elégedettek az állapotokkal, mint Buidapesten.

Loading...

A teljes rangsorban az első három helyen Bécs, Luxemourg és Stockholm végeztek, sorrendben 88, 88 és 87 százalékkal. A legrosszabbul Rómát, Atént és Vallettát értékelték a helyi lakosok, ott csak sorrendben 56, 49 és 41 százalék elégedett a közterekkel.

 

Címkék:
otthon, Budapest, park, piac, város, eurostat, eu, statisztika, napicsárt, tér, sétálóutca,