Elbukhatja luxuslakását Kozsó, ha nem fizet: kedd a végső határidő

Pénzcentrum2018. március 24. 16:00

Óriási bajban van Kozsó, polgári nevén Kocsor Zsolt. Az énekesnek 139 millió forint adóssága van egy belvárosi lakásra terhelve, ha máricus 27-ig, azaz jövő keddig nem fizet, kényszerértékesítik az ingatlanját.

A Story írta meg először a héten, hogy elárverezhetik Kozsó utolsó olyan ingatlanát, ami a nevén van. A szóban forgó tulajdon egy Dessewffy utcai 286 négyzetméteres lakás. A terézvárosi ingatlanárak alapján a zenész akár 140-150 millió forintért is értékesíthetné azt, a kikiáltási ár viszont mindösszesen 34,5 millió forint, hivatalos pedig 69 millióra becsülik az értékét - írja a Blikk.

Ha alacsony áron megy el a lakás, akkor Kozsó csak az ingatlanától szabadul meg, az adósságaitól viszont nem teljesen. A lap szerint a lakás meg van terhelve összesen közel 140 millió forinttal. A Blikk által bemutatott irat alapján a zenész

  • 30 millió forinttal tartozik az Argenta Lizing Zrt-nek,
  • 43 millió forintos jelzáloghitellel a Raiffeisen Banknak,
  • 56,5 millióval a NAV-nak,
  • 5 millió forint közösköltség-hátralékkal a társasháznak, ahol a lakás található, valamint 
  • 3 millió­t hajtana be tőle a terézvárosi önkormányzat.

Amennyiben nem folyik majd be az így összeálló összeg a kényszerértékesítésből, akkor a zenész nem szabadul meg a teljes adósságától sem. A lap ugyanakkor arra is emlékeztet, hogy Kozsónak folyamatban van egy büntetőügye, amelynek keretein belül áramlopással vádolják, idén januárban pedig kényszerítéssel gyanúsították meg.

Nem vagy egyedül, Kozsó!

A Portfolio elemzés szerint 2017 fekete év volt a nem teljesítő jelzáloghitel adósok számára. Felpörögtek ugyanis az alábbi ábrán narancssárgával és pirossal jelölt pénzintézeti kényszerértékesítések. A Nemzeti Eszközkezelő 5 év alatt 32 146 lakás tulajdonjogát vette át, ebből 6328 lakásét a tavalyi évben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

És akkor álljon itt a végén egy klasszikus:

Boríkép forrása: YouTube

Címkék:
otthon, lakás, Budapest, sztár, kozsó, belváros, közösköltség,