Erre a bejelentésre vártak a magyar családok: fontos változás jön a CSOK-nál

Pénzcentrum/Portfolio2018. január 18. 17:30

Megtartotta 2018 első Kormányinfóját Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter több nagy bejelentést is tett, melyek többek között érintették a CSOK-ot is.

A kormány 10 éven belül ki akarja szorítani az energiaimportot, a jelenlegi 50 százalékos arányát alternatív forrással váltaná ki, ezért támogatja a kormány a kisebb naperőmű-parkok létesítését - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Azt is elárulta, hogy a kormány két héten belül dönt a CSOK-ot érintő adminisztratív könnyítésekről.

CSOK

Két hét múlva a következő kormányülésen kerül beterjesztésre az a bürokráciamentesítő csomag, ami a CSOK- igénylőket érinti. Várhatóan sokkal kevesebb lesz a bürokratikus akadály. Részleteket a miniszter nem ismertetett, rendeleteket ígért.

Napelemes erőművek

A kormány döntött arról, hogy 50 százalékban hagyományos atomenergiára támaszkodnak és 50 százalékban a megújuló energiákra, döntően a napelemekre. A kormány célja, hogy 10 éven belül megszűnjön az energiaimport.  Ezért támogatják a naperőművekkel kapcsolatos beruházásokat.

Mindent megtesz a kormány, hogy hazai tulajdonban lévő naperőműparkok létesüljenek - emelte ki Lázár. Támogatja a kormány a földművesek napelempark-létesítését. Termelőnként egy engedélyhez nyújtanának támogatást, kedvezményes hitelt és földvásárlási lehetőséget.

Egyenként 0,5 megawattos parkokat kellene kialakítani, amelyekhez külön-külön egy hektárnyi földterületre lehet szükség. Lázár János szerint 3000 ilyen kisebb naperőműpark létesülhet a program következtében. A program a németországi és az ausztriai modellhez hasonlít.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jön a Budapest-Kolozsvár gyorsvasút

Budapest-Kolozsvár gyorsvasút kialakításáról döntött a kormány - jelentette be Lázár.

Új program az építőipari cégeknek

20 milliárd forintos állami támogatási program indul az építőipari cégeknek. A szektor kimarad az uniós támogatási keretből, ez indokolja ennek az állami programnak az elindítását.

Címkék:
építőipar, napelem, napenergia, csok, kormányinfo, gyorsvasút,