Nyomorkarácsonyról vallott Deák Bill: ekkora szegénységből tört ki

Pénzcentrum2017. december 15. 16:40

Édesanyja dohánybeváltóban dolgozott, édesapja pedig vasöntő munkás volt, így meglehetősen szerény körülmények között nőtt fel Deák Bill Gyula. Már annak is örült, ha egy alma került a fa alá.

Szegények voltunk. Ha este futotta zsíros kenyérre vagy karácsonyra kaptam egy almát, már annak is örültem

- mondta el Deák Bill Gyula a Best magazinnak.

Szerencsére ma már Magyarországon egy átlagos család ennél valamivel többet engedhet meg magának az ünnepekre. Egy friss, reprezentatív banki kutatás szerint idén a tavalyi évhez képest 8 százalékkal többet, átlagosan 42 900 forintot költ a karácsonyhoz kapcsolódó költségekre egy átlagos magyar. A megkérdezettek háromnegyede aktuális havi jövedelméből fedezi az ünnep költségeit.

A tavalyi évhez képest nem jelentős mértékben ugyan, de nőtt azoknak az aránya, akik megtakarításukat használják fel az ünnephez kapcsolódó költségekre. A megkérdezettek 34 százaléka nyilatkozott így a tavalyi 31 százalékhoz képest. Nem változott az ünnepekhez kapcsolódóan hitelt is igénybe vevők aránya sem, idén is 4 százalék készül erre, legtöbbjük 25 000 és 50 000 forint közötti hitelösszeget tervez igénybe venni erre a célra.

Borítókép forrás: MTI Fotó/ Mohai Balázs
Címkék:
vásárlás, otthon, karrier, karacsony, zenész,