Gáz van: ennyibe kerül, ha tuti nem akarsz megfagyni, megfulladni

24.hu2017. október 4. 09:30

A hatezret sem éri el Magyarországon a regisztrált gázszerelők száma, ráadásul csak kicsit több, mint a felük ellenőrizhet csak gázkészüléket. Területileg hatalmasak az eltérések, brutális kiszállási díjért és hosszú várakozás után juthatunk csak szükség esetén szakemberhez - írja ma reggel a 24.hu

Itt a fűtési szezon, ennek kapcsán már foglalkoztunk azzal, hogy szükség esetném, a kevés gázszerelő miatt 2-3 hetet is várni kell a szakemberekre. A 24.hu értesülései szerint, aki nem szeretne ennyit várni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlni:

10-15 ezer forint felárat is elkérhetnek a szerelők azért, hogy hamar kiszálljanak.

Ez természetesen az átvizsgálási és kiszállási díjon túl fizetendő, melyek összege korábbi cikkünk szerint 10-20 ezer forint között mozog.

A 24.hu cikke szerint, a gázszerelők jegyzékében jelenleg 5608 fő szerepel, ám közülük mindősszesen 2571-en rendelkeznek felülvizsgálati joggal. Ez azt jelenti, hogy legálisan csak ők ellenőrizhetnek gázkészülékeket, tehát rájuk van szükség, ha karbantartási vagy javítási igény merül fel otthon.

A legrosszabb helyzet Jász-Nagykunk-Szolnok alakult ki, ahol 1921 gázzal fűtött lakás jut minden gázszerelőre, a képzeletbei fordított dobogóra pedig Nógrád (1392 lakás / szerelő) és Békés megye (1298) fértek még fel. Budapesten 1258 szerelőre jut egy gázzal fűtött lakás, ezzel a fővárossal kiegészített megyei rangsorban (20-an vannak) a 15. helyet érte el.
Címkék:
otthon, gáz, lakás, statisztika, szakemberhiány, gázszerelő,