Környezettudatos lakások: ez lenne a jövő a lakáspiacon?

MTI2017. szeptember 14. 13:00

Új bérház épül környezettudatos technológiával a XIII. kerületi Kartács utcában, az épület tartószerkezete már elkészült.

Az ötemeletes épületben 23, jellemzően egy- és kétszobás lakás lesz, az első emeleten két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. Az önkormányzati lakóépület kivitelezési munkálatai 2018 elejére fejeződnek be, a beruházás költsége mintegy 780 millió forint - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a XIII. kerületi önkormányzat.

A közlemény idézte Tóth József (MSZP) polgármestert, aki szerint a beruházás megfelel az úgynevezett passzívház kritériumainak. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a fűtés levegő-víz hőszivattyús rendszerrel működik, a melegvíz-ellátás pedig központi kondenzációs gázkazánnal, amely indokolt esetben a fűtésre is rásegít. A lakásokban egyedi szellőző berendezés biztosítja majd a friss levegőt.

Korszerűsíts te is lakástakarék segítségével! Találd meg a legjobb megoldásokat a Bank360 lakástakarék kalkulátorával és kezdj le időben megtakarítani!
Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, Budapest, csok, környezetvédelem, ház, lakástakarék, melegvíz ellátás,