320 millióért árulják a magyar sztárépítész budai várkastélyát

Pénzcentrum2017. szeptember 13. 14:04

320 millió forintért árulják a legendás magyar építész, Gerlóczy Gedeon budai várkastélyát - szúrta ki a Pénzcentrum. Habár a borsos árcédula a szakavatlan szemeknek elsőre magasnak tűnhet, lakáspiaci elemzők szerint az irányár nem mondható elrugaszkodottnak. Azt persze a szakértők is hozzáteszik, egy ennyire egyedi ingatlan árazása éppúgy nehéz feladat, mint a potenciális vevő felkutatása.

320 millió forintért dobták piacra a nemesi származású magyar sztárépítész, Gerlóczy Gedeon budai luxusvilláját. A hirdetés szövege szerint az 1924-ben felhúzott ingatlan "romantikus környezetben, várkastély jellegben épült". De az ingatlanos kommentárja alapján a villa befektetésnek sem utolsó.

Kiváló vétel diplomáciának, rezidenciának, idősek otthonának, magán klinikának és természetesen családi otthonnak is.

- fogalmaznak a hirdetésben.

Habár a 320 millió forintos irányár elsőre soknak tűnhet, a négyzetméterenként bő 730 ezer forintos árcédula aligha kirívó a budai kínálatban. Sőt, a Pénzcentrum által megkeresett szakértő szerint a villa a teljes magyar lakáspiacon vitathatatlanul kuriózumnak számít.

Bármennyire is magasnak tűnik a 320 milliós kínálati ár, az ingatlan elhelyezkedését figyelembe véve inkább átlagosnak mondható, azaz nem ugrik ki a hasonló típusú ingatlanok közül. Gondoljunk csak bele, ezen a környéken még egy üres telek is 100-200 milliós tétel. Az értékesítésre váró villa kínálati ára tehát piaci, arról nem is beszélve, hogy egy esetleges 10-15 százalékos alkuval máris 300 millió alá tornászhatja a szerencsés a vételárat. Persze nem szabad megfeledkezni az illetékről sem, ami plusz 10-12 milliós tétel

- tette hozzá a lakáspiaci elemző.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

(Címlapképünk forrása: ingatlan.com)

Loading...

Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, lakáspiac, építész, csok, kastély, luxusvilla, villa, lakástakarék,