Elárulta Lázár: így változtatnának a CSOK-on

Pénzcentrum2017. június 15. 20:05

A CSOK felülvizsgálatáról és az egészségügyi intézkedésekről beszélt Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ez várható az egészségügyben

A Sportkórház első nagyobb költözési fázisa június 30-ig megtörténik. Az egészséges Budapestért programot, és a SOTE fejlesztési programját első olvasatban tárgyalta ezeket, amelyek több százmilliárd forintos fejlesztések. A további olvasatokra a következő hónapokban kerül sor.

Az állami szolgáltatások elektronikus ügyintézésére nagy hangsúlyt fektet a kormány, erre a következő másfél évben mintegy 170 milliárd forintot költ majd el az ország, sokat tanulmányozták a bajor és a holland mintákat. A nagykövetségeken dolgozó konzulok elláthatják majd október 1-től az anyakönyvi feladatokat, erről törvényjavaslat készül.

Felülvizsgálják a CSOK-ot

Elkerülhetetlennek tartja a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a CSOK rendszerének felülvizsgálatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint meg kell fontolni, miért nem az állam bonyolítja a támogatást a bankok helyett.

A tárcavezető azt mondta, hogy legkésőbb szeptemberben újra foglalkozni kell a CSOK-kal, összegezni kell a tapasztalatokat, mert egyrészt az otthonteremtést tervezők sok esetben bürokratikusnak, nehézkesnek tartják az igénylést, másrészt a bankok nem feltétlenül a kedvezményt ajánlják az igénylőknek, hanem inkább a saját terméküket.

Címkék:
otthon, bank, csok, lázár, csok 10+10, lázár jános,