Óriási a túljelentkezés: 700 ezer forintot vágnak hozzá a magyar családokhoz

Népszava2017. június 7. 09:30

Tegnap több tízezres sorszámokat is kaptak a mintegy ötezer pályázóra szabott állami kazáncsere-támogatás jelentkezői. Az illetékes tárca szerint viszont a lehetőség továbbra is él - írja a Népszava.


Tegnap reggel 8 órakor indult a pályázat és a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Nonprofit Kft. tegnap délutáni közleménye szerint a "keretösszeget perceken belül túligényelték"

Az energiahatékonysági tanácsadással, pályázatok lebonyolításával foglalkozó Projectdoctor Kft. Facebook-oldalán közzétett tapasztalatok szerint 8:00-kor a honlap megnyitása nehézségekbe ütközött. A rendszer ezután is "erősen döcögött", de míg 8:01-kor a 248-as "sorszámot" sikerült megcsípni, egy 8:05-kor kattintónak már csak a 31 ezer 50-es jutott. Ha ezt valóban sorszámnak tekintjük, akkor a jelentkezők öt percen belül közel 22 milliárdos igényt támasztottak, ami az 5-10 ezer jelentkezőre szabott 3,5 milliárdos keret több mint hatszorosa.

Van azonban még remény, ugyanis a pályázati kiírás szerint az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak (NFM) a forrás túljegyzésére azonnal írásban kötelessége figyelmeztetni. Ilyen közleményt azonban nem küldtek, és a honlapon sincs ezzel kapcsolatos információ. E szerint tehát még mindig van lehetőség pályázni, hogy megkapjuk a maximum 700 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást.

Címkék:
otthon, kazán, kazáncsere, penzcentrum, otthon melege program, kazáncsere pályázat,