Lázár: 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra

Portfolio2016. június 30. 20:01

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő 56. alkalommal tartotta meg szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját. Ezen a héten a CSOK és Brexit is szóba került.

CSOK számok

Lázár kérdésre válaszolva elmondta, hogy

  • 6400 esetben utalták ki eddig a CSOK-támogatást,
  • 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra,
  • illetve 8 ezer új családi ingatlan építését jelentették be eddig, így az építkezések az év második felétől várhatóan be fognak indulni

Két dolog fontos nekünk kiemelten a Brexit kapcsán

Az Egyesült Királyság és az EU szétválása rendezett keretek között zajlik, ezzel nincsen gondunk. A mi dolgunk hogy a gazdasági és politikai együttműködést megtartsuk Nagy-Britanniával. A kormány meggyőződése, hogy stratégiai szövetségese kell, hogy maradjon Magyarországnak.

A másik fontos szempont, hogy 100-120 ezer (legális) munkavállaló él a szigetországban. Az ő érdekeik védelmében a magyar kormány mindent meg fog tenni. A V4-es együttműködést erősítenünk kell, velük együtt fogjuk támogatni a kint dolgozó munkavállalók érdekeit.

A kormány meggyőződése szerint a brit választók jelentős része az ellenőrizetlen bevándorlás miatt szavazott a kilépésre. A britek elveszítették azon képességüket, hogy megmondják, ki mehet Angliába, ki dolgozhat ott, ez vezetett a kilépők győzelméhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lázár szerint ha az EU nem változtat a bevándorlási politikáján, és nem kezeljük ezeket a problémákat, az újabb problémákat szül majd a bent maradó 27 tagország számára is. Lázár szerint illúzió a korlátlan bevándorlás.

Ha a tagországok nem dönthetnek önállóan a bevándorlási kérdésekről, az szét fogja feszíteni az EU jelenlegi kereteit. A magyar népszavazási kísérlet nem Brüsszel ellen van, hanem egy jó példája annak, hogy lehet ezt kommunikálni, illetve megbeszélni az emberekkel.

Címkék:
otthon, csok, brexit,