CSOK-lázban ég az ország: tudj meg mindent az ajándékmilliókról

Pénzcentrum2016. március 9. 16:32

Hónapok óta CSOK-lázban ég az ország: rengeteg család számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan élni szeretnének a lehetőséggel. Mivel tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg még a megválaszolatlan kérdés, ezért a Pénzcentrum a jövő héten tematikus hét keretében boncolgatja majd tovább az otthonteremtési program részleteit.

2016 januárjától még kedvezőbb feltételekkel igényelhető az egyösszegű vissza nem térítendő lakáscélú támogatás, vagyis a CSOK. A használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetében is emelkedett az új szocpol összege, de még látványosabb a támogatás növekedése az új ingatlanok vásárlása, építése esetén.

Egy gyerek esetén 600 ezer forintot kaphatunk, a kétgyermekes családok támogatása 2,6 millió forintra bővült a háromgyerekeseknek pedig teljesen új program jött létre. A CSOK 10+10 program keretében 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatás mellett 10 millió forint összegű, 25 éves, maximum 3 százalékos lakáshitelt biztosít az állam.

Az új CSOK-kal kapcsolatos legfontosabb részleteket a Pénzcentrum már lassan 3 hónapja kiemelten kezeli - alábbi aloldalunkon találod cikkeinket a témában -, de tisztában vagyunk vele, hogy akad még bőven megválaszolatlan kérdés a támogatással kapcsolatban. Éppen ezért a jövő héten még az eddigieknél is jobban fókuszálunk majd a Családok Otthonteremtési Kedvezményére. Összefoglalóink mellett kitérünk majd a CSOK igénylésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókra és természetesen az egyedi ügyfelekre vonatkozó kérdésekre is.

Címkék:
szocpol, otthonteremtés, csok, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió, családok otthonteremtési kedvezménye,