Ezt a legtöbb CSOK-igénylő nem is tudja

Pénzcentrum2016. február 16. 12:02

Hétfő este ismét a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, vagyis a CSOK volt a téma Budapesten. A Portfolio és az MKB Bank által megtartott lakossági fórumon a szakemberek többek között kitértek a program építőiparra és lakáspiacra gyakorolt várható hatásaira, de górcső alá vették a CSOK legfrissebb jogszabályi változásait, illetve igénylésének gyakorlati tudnivalóit is.

Január elsejétől jelentős változások léptek életbe a Családi Otthonteremtési Kedvezményénél, közismert nevén a CSOK-nál. Az összegek növekedtek, él a 10+10 millió forintos lehetőség, és persze a feltételek is változtak. A fél ország most számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan ki szeretnék használni a hatalmas lehetőséget. Ehhez adott segítséget a Portfolio és az MKB Bank által tegnap este megrendezett budapesti lakossági fórum.

KATTINTS! Itt mindent megtalálsz az otthonteremtési programról!

Angeli Krystyna, az MKB Bank főosztályvezetője nyitóelőadásában a felelős pénzügyi döntések nyomatékosítása mellett az otthonteremtési program legfrissebb törvényi változásait ismertette. A nagy érdeklődéssel kísért fórumon Budai Ákos, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője pedig az Otthontérkép statisztikáira alapozva emelte ki, hogy az országban jelenleg 9 százalék azon ingatlanok aránya, amelyeket a 10 + 10 millió forintos támogatásból meg lehet vásárolni; és pontosan ugyanez a mutató jellemzi a fővárosi kínálatot is.

Címkék:
szocpol, otthonteremtés, csok, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió, családok otthonteremtési kedvezménye, lakossági fórum,