5 ezer forintot kaphatnak az Elmű ügyfelei az áramszünet miatt

Pénzcentrum/Index.hu2015. augusztus 19. 15:05

Még mindig többezer háztartásban kell nélkülözni az áramot, ahol a hűtőben tárolt ételek egy része már valószínűleg romlásnak indult, nem is beszélve az áramkimaradás okozta egyéb kellemetlenségekről.

Ilyen esetekben egyébként az áramszolgáltató van, hogy kártalanítja az ügyfeleket, ebben az esetben az Elmű 5 ezer forintot ad a pórul jártaknak. Van viszont, ahol ennél sokkal nagyobb értékben kellett például ételeket kidobni. Hogyan juthatunk ennél több kártérítéshez?

A katasztrófavédelem segítségével a legtöbb helyről kiszivattyúztuk a vizet, de vannak olyan városrészek, ahol a szivattyúzás többet ártott, mint használt, ezért abbahagytuk. Itt arra várunk, hogy magától elszivárogjon a talajvíz

- mondta el az Indexnek Boross Norbert, az Elmű szóvivője.

Van, ahol már ma este megtörténhet az áram visszakapcsolása, azonban az sem kizárt, hogy helyenként ez akár még további két-három napba is beletelik majd.

Akiknél 24 óránál tovább szünetel a szolgáltatás, 5 ezer forintos kártérítést kapnak

 - monda Boross Norbert. Ezt az összeget bankszámlára utalja a szolgáltató, vagy a postán lesz átvehető. Persze csak azoknak jár a pénz, akiknél ezt az Elmű valóban megállapítja. Sok esetben azonban ennél jóval nagyobb összegű étlet kellett kidobni a szemétbe a hűtő, illetve a mélyhűtő leolvadása miatt.

Milyen kártérítésre számíthatunk még?

Nemcsak a szolgáltatótól kaphatunk ilyenkor kártérítést, hanem ha megfelelő lakásbiztosításunk van, akkor a kidobott ételek tartalmát a biztosítónk is megtérítheti. Ebben az esetben fontos, hogy a bejelentést időben, két napon belül megtegyük a viharkárokhoz hasonlóan.

Címkék:
otthon, elmű, áramszünet, áramszünet budapest, cora,