Okosan használd fel a BKK-jegyedet, eltűnhet a felirat

Borsonline2015. július 13. 19:01

Eltűnik a felirat az új BKV-jegyekről egy idő után. Cserélni az Akácfa utcai irodában lehet, ha teljesen olvashatatlan a felirat.


A Bors egyik munkatársának tűnt fel, hogy a az új fővárosi jegyekről néhány hét alatt eltűnik a felirat. Mint azt a lap Budapesti Közlekedési Központtól megtudta, az új papírnak és nyomtatási módra a biztonsági kockázatok miatt van szükség. A BKK jelenleg hőpapíron, helyben nyomtatással állítja elő a jegyeket és a bérleteket.

E nyomtatási eljárás esetében természetes folyamat a nyomatok elhalványodása. Sajnos külső behatások ezt a kopási folyamatot lerövidíthetik. Ilyen lehet a magas páratartalom, a hőhatás is. Sajnos sokan a hőhatást és a nedvességet a napfénnyel, meleggel, vízzel azonosítják, pedig a testünk által termelt hő és a kibocsátott pára is alkalmas a papír olvashatóságának befolyásolására. Javasoljuk, hogy jegyüket vagy bérletüket bérlettokkal együtt pénztárcájukban, irattartójukban vagy táskájukban tárolják.

- áll a ég válaszában. A BKK azt javasolja, amennyiben az ügyfelek kopást tapasztalnak, és cseréltessék ki a jegyeket bármelyik ügyfélközpontban. Erre akkor van lehetőség, ha

  • a jegyeken vagy bérleteken látható az előlapi sor- és sorozatszám,
  • illetve az ahhoz tartozó datamátrix is beolvasható.


Ha a kopás nagyon nagy mértékű, akkor a központi, Akácfa utcai bérletpénztárban kell cseréltetni.

 

Címkék:
otthon, bkk, bkv, Budapest,