A lakosság alig tud valamit a bejelentési kötelezettségéről

Pénzcentrum2015. február 3. 10:32

Kissé kaotikus helyzet alakult ki az ebnyilvántartással kapcsolatban, a lakosság tájékoztatása többnyire hiányos, az önkormányzatok oldaláról letölthető formanyomtatványok pedig egy-egy helyen csak asztali gépekről tölthetőek le (mobil eszközről nem) - derült ki a Napi Gazdaság kutatásából. A helyzetet az is bonyolítja, hogy minden kerületben más a kötelezettség határideje.

Nem pénzbehajtás vagy szankcionálási hullám elindítása a célja a helyhatóságok által előírt ebnyilvántartási kötelezettségnek, hanem a szabályos és felelős állattartást tartják szem előtt - derült ki a lap által megkérdezett budapesti kerületi önkormányzatoktól kapott tájékoztatásból.

A kutya bejelentésének helyszíne a gazda tartózkodási helyéhez kötött, a helyi médiafelületeken lehet tájékozódni, van lehetőség személyesen, postai úton, faxon és elektronikusan is a kötelezettségnek eleget tenni - ez közös mindegyik kerületben a fővárosban.

Azonban a tájékoztatás sok helyen hiányos. Elvileg az önkormányzatokkal kapcsolatot tartó állatorvosnak is megfelelően kell informálni a páciensek gazdáit. Ennek tudható be, hogy a lap által felhívott magánrendelők áthárították a kérdést mondván, ez nem az ő feladatuk, nekik is csak gondjuk van a napi akár száz érdeklődővel.

 

Címkék:
otthon, Budapest, kutya, pénzbehajtás,