Javuló tendenciák a lakáspiacon: százezer lakás egy helyen

Pénzcentrum2014. szeptember 26. 12:06

2013-ban éves szinten közel 90 ezer lakóingatlan cserélt gazdát, még a fennálló rosszabb gazdasági körülmények ellenére is. Bár ez a szám még bőven alacsonyabb a válság előtti, 2008-as szintnél, a statisztikák egyre javuló tendenciát mutatnak.

Szakértők szerint a bővülés annak köszönhető, hogy többen most valósítják meg a korábban kényszerűségből elhalasztott vásárlásaikat, és sokan vannak, akik befektetési céllal vásárolnak. A KSH időszakos jelentése szerint már az idei év első negyedévében nőtt valamennyi településtípusban a lakáseladások száma (átlagosan 3,7 százalékkal), de mértéke Budapesten a legmagasabb, 5,7 százalékos.

Látva az első félév sikereit, a Lakásbörze szervezői úgy döntöttek, idén ősszel is lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek, hogy egy helyen keresgélhessenek a lakáspiaci ajánlatok között, illetve feltehessék kérdéseiket az ingatlanszakma szakembereinek.

Az őszi, szeptember 26. és 28. között megrendezésre kerülő VI. Lakásbörzén minden nagy ingatlaniroda hálózat képviselteti magát és szép számmal lesznek kisebb portfólióval rendelkező irodák is, így a látogatók közel 100 ezer ingatlan között keresgélhetnek

- mondta el Kövesdi Marcell, a Lakásbörze ügyvezető igazgatója.

A szeptember utolsó hétvégéjén tartott VI. Lakásbörze számos ingyenes szolgáltatással várja a rendezvényre kilátogatókat: a belépés és a parkolás mellett díjmentes jogi és adó-, hitel vagy befektetési tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők, a kisgyermekes családok számára pedig térítésmentes gyermekmegőrző áll majd rendelkezésre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, lakáspiac,