Bíztató jelek a magyar lakáspiacon

Pénzcentrum2014. május 5. 19:02

A kiugró márciusi forgalmat követően némileg csillapodott az idei lakáspiaci lendület, 2014 áprilisában ugyanis 7 619 ingatlan adásvétele bonyolódott le. Az adat így is erősnek mondható, hiszen 4 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Duna House havi tranzakciószám becslése szerint 2014. áprilisban országosan 7 619 ingatlan adás-vétel bonyolódott le, ami enyhe csalódást jelent a kiugróan magas márciusi forgalmat követően. Az áprilisi adat azonban még így is erősnek mondható, tavaly ugyanebben a hónapban közel 4 százalékkal kevesebb ingatlan cserélt gazdát.

Idén így összességében a 28 500 tranzakció zajlott az országban, ami nagyjából 11 százalékkal erősebb forgalmat jelent, mint amit tavaly az első négy hónapjában mértek és 14 százalékkal jobb a 2011-es azonos időszaknál. Az adat tehát mindenképp pozitívnak tekinthető, annak ellenére, hogy egy három hónapos növekvő trend tört meg vele.

Bár az eladási adatok és a növekvő kereslet optimizmusra adnak okot, az árak növekedését mutató statisztikák egyelőre még váratnak magukra.

 

Címkék:
lakás, ingatlan, lakáspiac,