Próbára teszi a pestieket a szelektív gyűjtés

Pénzcentrum2013. szeptember 19. 08:36

Próbára teszi a környezettudatos budapestieket a szelektív gyűjtés, a szelektív kukák eddig csak a fővárosi lakások negyedéhez értek el, közben azonban mind több - eddig mintegy háromszáz - hulladékgyűjtő szigetet is felszámolnak Budapesten - írja a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. adataira hivatkozva írták, hogy az elmúlt fél évben mindössze a lakások negyedéhez sikerült eljuttatni az új kukákat - mintegy 50 ezer gyűjtőponton százezer edényt.

A kék és sárga tetejű, azaz a papír és pet-palack gyűjtésére alkalmas edényeket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) biztosítja ingyen a lakosságnak - a rendszer teljes kiépítése során 2014 végéig összesen 403 ezer 170 és 240 literes edényt szállítanak ki, a megvalósítás 6-7 milliárd forintba kerül, amiből 4,3 milliárd forint uniós forrás, a fennmaradó hányad pedig az FKF saját ereje.

A legfrissebb statisztika szerint jelenleg 817 hulladékgyűjtő sziget üzemel a fővárosban. A szelektív hulladékgyűjtési rendszer átalakítását, a szigethálózat átstrukturálását követően a fővárosban a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVK) Zrt. tervei szerint mintegy 650 gyűjtősziget marad.

 

Címkék:
lakás, Budapest, hulladék, szelektív hulladék,