Várj a tankolással szerdáig

Pénzcentrum2013. szeptember 11. 13:54

Péntektől bruttó öt forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára most nem változik - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajatársaság a benzin literjét bruttó 401,6, a gázolajét pedig bruttó 422,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (6 Ft-os benzinár esés és a gázolaj árának változatlanságával) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 422-423 forintos, a gázolajat pedig 444-445 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.


Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 23 forinttal olcsóbban, a gázolajét pedig hasonló szinten vehetjük meg, ami a benzin esetén 5,2%-os esésnek felel meg.


A benzin esésének oka a finomított termékárak csökkenése, eközben a hazai fizetőeszköz árfolyama is erősödött a dollárhoz képest, ami alapvetően kedvező irányba hatott a hazai autósok számára. A gázolaj esetén a finomított termékárak változása nem volt elegendő, hogy az árcsökkentést indokolt volna, illetve várhatóan majd a jövő heti lépésbe építi be a MOL a hét eleji csökkenést.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
energia, benzin, benzinkút,