Jön az újabb rezsicsökkentés, kisebb lehet a hús áfája

Pénzcentrum2013. szeptember 3. 08:38

November elsejével további 10 százalékkal csökkennek a rezsiköltségek, az eddigi 10 százalékos rezsicsökkentést csak a kezdetnek nevezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy lakossági fórumon Hódmezővásárhelyen - számolt be hétfőn a Vásárhely24 hírportál.

A tudósítás szerint Lázár János szólt arról, hogy a kormány egy másik jelentős lépésen is dolgozik, január 1-jétől a hús - ami főként a baromfi- és sertéshúst érinti - áfája 10 százalék alá csökkenhet a mostani 27 helyett. Ezzel kapcsolatosan az érintett tárcák jelenleg hatástanulmányokat végeznek.

Rogán: a rezsicsökkentés folytatása szerepel elsődlegesen a frakcióülésen

A rezsicsökkentés folytatása és a kisgyerekes család támogatásának bővítése szerepel elsődlegesen a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén - mondta Rogán Antal frakcióvezető a Magyar Nemzetnek.

A lap keddi számában megjelent interjúban a Fidesz frakcióvezetője kifejtette, hogy az újabb rezsicsökkentés a villamos energia, a gáz és a távfűtés árát érinti, az időpont még kérdéses, de alapvetően két verzió lehetséges, vagy a fűtési szezon előtt, vagy januártól csökkenhetnek újra az árak.

A családokat a rezsicsökkentés mellett úgy is lehet támogatni, hogy a gyerekeket nevelő családok többletköltségét adókedvezményen keresztül elismeri az állam. A frakció a kiskeresetű családok adókedvezményét és a gyed extra bevezetését tekinti most a legfontosabbnak a jövő évi költségvetés előkészítése kapcsán - mondta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek.

Címkék:
áfa, rezsicsökkentés, mentőcsomag,