Mi lesz, ha beadják a kulcsot az energiaszolgáltatók?

Pénzcentrum2013. július 25. 09:02

Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket - írja a Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) tájékoztatására hivatkozva.

A lap annak kapcsán kereste meg a hivatalt, hogy pontosan meg nem nevezett szakemberek szerint ha a kormány a rezsicsökkentés révén tovább apasztja a bevételeiket, visszaadják a lakosság, a legkisebb cégek és a közintézmények kiszolgálására vonatkozó úgynevezett egyetemes szolgáltatói engedélyüket.

A MEKH közlése szerint alapesetben minden szolgáltató dönthet így, náluk kell kezdeményezni és a hivatal eldönti, az ellátás mikor és milyen feltételekkel szűnhet meg.

Ha a folyamat végén "végső menedékes" szolgáltatóra lenne szükség, a MEKH felhívást tenne közzé. Ennek nyomán 48 órán belül a többi szolgáltató tehetne ajánlatot. Ha nem lenne jelentkező, a MEKH saját hatáskörben kötelezne ilyenre egy általa alkalmasnak tartott társaságot. Ezt a lap szerint pontosan meg nem nevezett szakértők úgy értelmezik, hogy a MEKH akár a kivonulni szándékozó szolgáltatót is kötelezheti az ellátás fenntartására.

 

Címkék:
energia, rezsi, közművek, rezsicsökkentés, egyetemes szolgáltatás, energiaszolgáltató,