Nem keltek el a kormány krízislakásai: jön az újabb forduló

Pénzcentrum2013. február 21. 09:04

Elképzelhető, hogy könnyebben teljesíthető feltételekkel egy újabb fordulót hirdetnek az ócsai szociális lakópark házaira - ismerteti a Népszabadság.

170 ezer devizahitel-adósból 588-an jelentkeztek a pályázatra, közülük sokan már a jogosultsági feltételeknek sem felelnek meg, így például nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el. Ha a pályázatokat szigorúan a kiírásban közöltek alapján bírálják el, akkor az ócsai lakópark első ütemének 80 házából legfeljebb a fele népesülhet be.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak március 20-ra kell összeállítani a javasolt bérlők listáját, amelyből egy öttagú bizottság választja ki a beköltözőket.

A Népszabadságnak a projektfelelős Belügyminisztériumból származó információja szerint a döntéshozók továbbra is elkötelezettek a lakópark második ütemének megépítése mellett. Már csak azért is, mivel a közműveket már a lakónegyed egészére - az eredetileg tervezett 420 házra - kiépítették, és megkezdték a lakópark következő ütemének előkészítését.

 

Címkék: